Centrale termice cu condensare

Centralele termice cu condensare sunt de obicei cu cel putin 25% mai eficiente decat cele fara condensare, ceea ce inseamna ca obtineti mai multa caldura utilizabila din combustibilul pe care il ardeti; veti economisi asttfel bani pe facturile de combustibil.

O centrala cu condensare are, de asemenea, emisii reduse de carbon – puteti sa economisiti 1200 de kilograme de carbon pe an si sa reduceti substantial amprenta de carbon.

Cum functioneaza centralele cu condensare?

O centrala termica cu condensare de inalta eficienta, este o alegere buna daca sunteti in cautarea unei centrale mai ecologice si mai eficiente. Acest lucru se datoreaza faptului ca centralele cu condensare sunt capabile sa utilizeze mai bine caldura pe care o produc de la combustibili arsi, cum ar fi gazul sau uleiul.

Cu o centrala termica, se pierde caldura sub forma de gaze fierbinti eliberate din cos. Centralele cu condensare capteaza o parte din caldura acestor gaze si o foloseste pentru a incalzi apa care se intoarce de la sistemul de incalzire centrala. Prin urmare, necesita mai putina caldura din arzator si este mai eficienta.

Centralele termice cu condensare sunt mai sigure decat centralele fara condensare.